Kristinuskon voitto

Betlehemin tähti

Venäjän ortodoksinen kirkko

Lutherin uskonpuhdistus

Synti

Abortti

Eutanasia

Varusmiespalvelu
Abortti eli raskaudenkeskeytys tarkoittaa raskauden keinotekoista päättämistä poistamalla alkio tai sikiö kohdusta silloin, kun sen ei tiedetä kuolleen kohtuun ennen keskeytystä. Raskaudenkeskeytyksiksi lasketaan Suomessa myös monisikiöraskauksien osakeskeytykset.

Suomessa abortilla tarkoitetaan lainsäädännössä raskauden keinotekoista päättämistä ennen 12. raskausviikkoa sekä Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen (TEO:n) luvalla sikiön vaikean poikkeavuuden perusteella suoritettua raskaudenkeskeytystä ennen 20. raskausviikkoa. Lääketieteessä termi abortti viittaa myös tahattomasti keskeytyneeseen raskauteen.

Raskaudenkeskeytys on monissa maissa kiellettyä lailla, mutta entä jos nainen on tullut raskaaksi raiskauksen takia? Käytetäänkö aborttia nykyään yhtenä ehkäisykeinona, kuten jälkiehkäisy pillerit? Jos raskaana oleva nainen on hengenvaarassa vauvan takia?

Monissa kehitysmaissa naiset eivät halua synnyttää tyttöjä, kun lapsen sukupuoli todetaankin tytöksi voi se johtaa abortteihin. Onko tämä murhaamista? ''Vääränlainen'' vauva, haluttiin toinen, tapetaan tämä.


21 009 kävijää


Tulosta tämä sivu / Print this page

© Jjaaskelainen.hyrylanlukio
Palvelun tarjoaa Opintoverkko Oy:n www-sivupalvelu.
Tekninen toteutus Tuomo-Media, 2002-2003